Българи създадоха бира със светена вода

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 195 | Брой коментари 0
14:34 16.07.2019

Бира със светена вода подготвят български ценители. Много са почитателите на бирата, но има и такива, които я обожествяват. Те са основали Българска бирена църква и вече имат 27 хил. миряни от цялата страна.

„От 2014 г. година сме регистрирани в Софийски градски съд като сдружение с нестопанска цел. Всички поклонници трябва просто да пият бира с удоволствие и мярка, (...) и ако искат да се присъединят към една по-голяма общност от миряни, могат да ни намерят във „Фейсбук” като „Българска бирена църква”, обясни Гергана Гугунска, предава БТВ.

Всяка религия има своя свещена напитка, затова Българската бирена църква работи по създаването на пиво със светена вода. То ще се нарича „Ей-Мен”, подобно на религиозния възглас „Амин”, с който завършва всяка молитва.

„Нашите последователи и миряни могат да ни подпомогнат с финансирането на този проект в платформата за групово финансиране „ИндиГоуГоу”, като сме предвидили специални апостолически места за най-големите дарители”, допълниха създателите.

Ако апостолите и миряните съберат необходимите средства, бирата със светена вода ще бъде дегустирана на тържествена литургия през септември./Новини бг

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени