Българи от цялата страна ще опитат да извият най-голямото хоро в света

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 301 | Брой коментари 0
08:02 11.08.2018

Българи от цялата страна ще се хванат ръка за ръка, за да извият най-голямото планинско хоро в света. В народни носии няколко фолклорни ансамбъла ще затанцуват пред езерото „Бъбрека” в Рила днес по обед (12:00 ч.). Танцьорите ще играят под звуците на жив оркестър. Участниците ще направят опит за Гинес рекорд за най-голям жив надпис с народни костюми, като изпишат с телата си "България" на 2200 м надморска височина. Ще бъде направен опит и за още един Гинес рекорд  - за слаг лайн  (ходене по въже) между два балона.

 На най-голямото планинско хоро в Рила ще се хванат танцьорите от седем ансамбъла, облечени в носии от различните етнографски области на страната, с идеята да пресъздадат колорита и разнообразието на родния ни фолклор, обясни пред „Дарик“ Пламен Мирянов от фондация „Нашият дом е България”:

 „Около 300 души ще се качат на поляните и това ще бъде един невероятен спектакъл на цветове, фолклорни костюми, танци и емоция. Едно е хората да танцуват с обикновените си дрехи и съвсем друго е да са с традиционните костюми. Това за мен е много амбициозно и специално“, каза Мирянов.

 Танците ще бъдат под съпровода на жива музика.

 „Нямаме право да разполагаме никаква озвучителна музика горе и затова ще идват музиканти. Ще има оркестри на живо, за да се поддържа ритъмът на танци“, посочиха още организаторите.

 Танцьорите ще направят опит да поставят Гинес рекорд, като изпишат с телата си „България”.

„Имаме идея да направим жив надпис България. Всички хора с носии да влязат в една оградена зона, с която се изписва България и да снимаме това от дрон. Това ще е най-големият жив надпис, правен някога в България. Ще има много силни усещания“, обясни още Пламен Мирянов.

 При добра прогноза ще се проведе и свободен полет с балоните на Клуб Адреналин, като организаторите имат идея да качат на балоните само хора в неравностойно положение. /Дарик

MYcomputer.BG

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени