Българи и роми единни на протест днес: "Рудничар" не е гето, плащаме данъци за разширен център, а живеем като животни"

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 24.03.2018 | Прочитания 2106 | Брой коментари 0
15:05 24.03.2018

Картина, наподобяваща животът преди десетилетия обрисуваха днес на мирен граждански протест жители на квартал „Рудничар”. След като от седмици хората „атакуват” и община и национални медии с проблемите си, днешният протест беше поредната крачка към това да бъдат чути от тези, които трябва. Хората спряха движението посока Трън и Брезник , в близост до спортна зала „Борис Гюдеров”.

Да се премине по улиците при дъжд и сняг е почти невъзможно. Огромни дупки и свлачища. В огромната си част квартала няма канализация, няма осветление. Децата не могат да ходят нормално на училище, защото не могат да изгазят калта – обясняваха протестиращите.

Стана ясно още, че в последно време и училищният автобус не се движи и децата трябва да слизат на централната улица при ЦРБ за да могат да използват превозното средство.

„Автомобили не могат да се движат по нашите улици. Линейките не могат да дойдат до адрес, пожарните коли също. Такситата отказват да идват на нашите адреси.” – твърдят хората от Рудничар. Хората не приемат огромните дупки по улиците в квартала да бъдат запълнени с натрошени камъни – това не е решение на проблема.

„Ние не сме гето. Като се каже „Рудничар” и всички мислят, че ние сме някакви клошари. А това не е така. Тук живеем българи и роми и няма никакъв проблем. Проблемите са ни общи. Няма да се откажем да търсим правата си. Ние не сме гето, плащаме данъци като за разширен център, а живеем като животни. Следващият протест няма да е тук, ще застанем на Е79, ще отидем до София, ако трябва” – каза Елица Крумова, инициатор на протеста.

MYcomputer.BG

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени