Бъбривите родители повишават интелигентността на детето

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 224 | Брой коментари 0
09:10 05.05.2019

Бъбривите родители могат да повишат интелигентността на детето само като говорят, съобщава в. "Индипендънт".

Британски учени установиха, че децата, които слушат от ранна възраст как разговарят майка им и баща им, порастват с по-добри умствени умения.

За изследването си учените от университета на Йорк са подслушвали общуването в домашни условия между 107 деца на възраст от 2 до 4 години и родителите им 3 дни. Родителите е трябвало да помагат на децата да рисуват, копират и да изпълняват други задачи за проверка на умствените им способности. Изследователите установили, че има положителна връзка между количеството на думите, казани от възрастен, които децата чуват, и техните когнитивни способности. Необходими са обаче допълнителни изследвания на причините за тази връзка.

Излагането на говора може да дава повече възможности на децата да учат, но може и по-интелигентните деца да пресъздават повече думи, чути от възрастните в средата им. Децата, слушащи много разговори на възрастни, разсъждават по-добре, познават по-добре числата и формите.

Оказва се важно и качеството на слушаната реч. Когато родителите използват богат речник, децата също знаят повече думи. Освен това "позитивното родителство", което насърчава любознателността и изразяването, е свързано с по-малко прояви на неспокойство, агресивност и неподчинение у децата./Новини бг

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени