Автобусни превозвачи в цялата страна излизат на предупредителен протест

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 205 | Брой коментари 0
08:07 14.06.2018

Автобусни превозвачи в цялата страна излизат на предупредителен протест срещу отказа на парламентарното мнозинство да оттегли подготвяния законопроект за създаване на Българска автомобилна камара.

 Очаква се над 2000 автобуса за вътрешноградски, междуселищни и републикански пътнически превози да преустановят работа за час и половина в периода 14.00 – 15.30 часа.

В протестните действия се включват Националното сдружение на автобусните превозвачи в България (НСАПБ), Браншовият съюз за стопанска инициатива в транспорта (БССИТ), Националният съюз на превозвачите (НСП) и Корпорацията на автомобилните превозвачи в България (КАПБ), които покриват почти 100% от пътническите превози в страната. Позицията на браншовите организации е подкрепена и от три работодателски организации Асоциация на индустриалния капитал в България (АИКБ), Българска стопанска камара (БСК) и Българска търговско-промишлена палата (БТПП).

Припомняме, представители на превозвачески фирми се обявиха против приемането на закон за Българската автомобилна камара, с който тя да изземе функциите на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация"./Новини бг

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Perfumes

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени