Австралийски пъпеши сеят отрова, вече има и смъртни случаи

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 343 | Брой коментари 0
11:11 11.04.2018

Австралийски пъпеши, заразени с бактерията листерия сеят отрова по света. Те са изнесени в най-малко девет държави, съобщиха от Световната здравна организация. Въпросните пъпеши се оказва, че крайно опасни.

В Австралия неотдавна починаха 7 души и беше регистриран един спонтанен аборт, като всички тези нещастни случаи бяха в резултат на консумацията на заразени пъпеши. Плодовете са изнесени за Хонконг, Япония, Малайзия, Оман, Катар, Сингапур, ОАЕ и Бахрейн, а най-вероятно са стигнали и до Сейшелите. През януари в Австралия бяха потвърдени 19 случая на заболели от листерия, бактерия, която има дълъг инкубационен период – от една седмица до 90 дни.

Причината за разпространението на заболяването е комбинация от условията на околната среда и времето на замърсяване на повърхността на плода с бактериите, което продължава и след измиването му, според СЗО. /Новини бг

MYcomputer.BG
 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Най-нови
Най-четени