Авиокомпаниите въвеждат задължителни маски за лице

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 174 | Брой коментари 0
09:47 04.05.2020

Някои големи авиокомпании вече изискват пътниците да носят маска за лице по време на полетите, за да ограничат разпространението на вируси, предаде Би Би Си.

Много от големите американски авиокомпании въвеждат нови политики за здраве и безопасност както за пътниците, така и за екипажите тази седмица.

Други авиопревозвачи по света също обявиха носенето на маски за задължително, след възобновяването на полетите.

Авиокомпаниите, които бяха силно засегнати заради рестрикциите по време на пандемията от коронавируса, заявиха, че планират да наложат мярката само временно.

От днес американският превозвач Delta заяви, че изисква пътниците да носят маска или друго лицево покритие в зоната за регистрация и качване, както и във всички авиосалони по време на целия полет.

American Airlines и United също заявиха, че ще започнат да изискват маски за пътниците и екипажите след като възобновят бизнеса си.

„Ние се грижим за доброто състояние на нашите клиенти, за да им гарантираме спокойствие, докато пътуват с нас“, каза Курт Стейч, говорител на American Airlines.

„Маските за лице ще бъдат задължителни за всички пътници и (ние) ще им ги предоставяме безплатно“, заяви и Мади Кинг, говорител на United Airlines.

Но не всички авиокомпании ще въведат мярката като задължителна. От Qantas съобщиха, че „в Австралия няма изискване за носене на маски. Правителството или авиокомпаниите не са взели решение какви мерки ще бъдат въведени за пътуване след премахването на ограниченията“, гласи изявление на компанията.

Австралийският национален превозвач заяви на своя уебсайт: „Въпреки че рискът от заразяване с коронавирус на борда на самолет се счита за нисък, за всички полети важи социалното дистанциране“./БГНЕС

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени