Антония Дочева откри изложба в "Арт салон" Перник

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 242 | Брой коментари 0
07:40 09.11.2018

Под надслов "Танго - свят на приемане и отхвърляне, на любов и страст, свят на неназовимото" беше открита живописната изложба на художничката Антония Дочева в пернишката галерия "Арт салон".

Сред гостите дошли да уважат творчеството й и да я поздравят с гостуването й в областния град, бе и областният управител на Перник Ирена Соколова. Губернаторът не скри очарованието си към експонираните картини, които отразяват нежност, романтика, чувственост и музика: "Благодаря за удоволствието да се докосна и потопя в творческия свят на един талантлив творец. Това е страстно танго на четката, вплетено с боите и платното... Духовно преживяване за всичките ни сетива!", каза Соколова.

Антония Дочева е родена в София. През 1968 г. завършва Художествената гимназия, а по-късно се дипломира в Националната художествена академия "Николай Павлович", специалност "Илюстрация и дизайн на книги". Тя е известен илюстратор на 45 книги за деца, над 5000 илюстрации за детски анимационни филми, а от 1982 до 1994 г. е представител на България за УНИЦЕФ. Живописните й творби са притежание на Националната художествена галерия и на множество галерии и частни колекции в България, Гърция, Франция, Италия, Англия,  Швейцария, Аржентина, САЩ и др.

ГЕРБ

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени