Анонимен имейл разпространи лични данни за милиони български граждани и фирми

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 322 | Брой коментари 0

"Капитал" откри в папките лични данни на финансовия министър Владислав Горанов.
21:47 15.07.2019

Анонимни хакери разпространиха днес до медиите масив от 57 папки, с над 1 млн. реда, съдържащи ЕГН, имена, адреси и дори доходи. Според авторите на лийка информацията е добита от един от сървърите на Министерството на финансите.

При преглед на информацията в тях "Капитал" откри данни на няколко журналисти от вестника, както и на финансовия министър Владислав Горанов.

"Характерът на данните вътре говори по-скоро, че те произхождат от Националната агенция за приходите (НАП)", отговориха от ведомството на Горанов на запитване на "Капитал". "НАП и специализираните органи в МВР и ДАНС проверяват сигнал за потенциална уязвимост на компютърната система на Националната агенция за приходите. В момента се извършва проверка реални ли са данните на посочената връзка, за които се твърди, че са на МФ. Допълнителна информация ще бъде предоставена по-късно," се казва в официалния отговор до изданието.

Според анонимния имейл това не е целият масив от изтекли данни. "Правителството ви е бавноразвиващо се. Състоянието на киберсигурността ви е пародийно", пишат авторите му./Дневник бг

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени