Ангел Малинов с открит урок за греха и възмездието

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 309 | Брой коментари 0
19:26 24.02.2018

С урок за художествения свят на Йордан Йовков, представен в сборника" Старопланински легенди", приключи месецът на отворените врати,организиран от методическото обединение по БЕЛ в ГПЧЕ" С.Радев".В присъствието на преподаватели от региона, ст.експерт по БЕЛ в РИО Р.Зашева,директора на училището Т.Крумова, Ангел Малинов- дългогодишен учител в гимназията,автор на учебници и учебни помагала,познат на четящата публика и като поет, помогна на учениците от 12” г” клас да се докоснат до епически завършения,вечен и прекрасен свят на един от най-големите и обичани български писатели.

В рамките на два учебни часа грехът и възмездието в разказите „Индже”, „Шибил” и „През чумавото” бяха тема на беседата, която накара учениците да осмислят непреходните християнски ценности през призмата на легендарното и да ги сравнят с екзистенциалните и моралните опори на съвременния свят.

Perfumes

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени