mycomputer.BG

Ангел Кунчев: От юни 14-дневната карантина може да отпадне

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 298 | Брой коментари 0
08:59 16.05.2020

От юни се очаква да отпадне карантината от 14 дни, която се налага на влизащи в страната. Такава прогноза направи пред Би Ти Ви Ангел Кунчев, главен здравен инспектор и член на Националния оперативен щаб.

Посочи, че след насоките на Европейската комисия по въпроса в момента се водят разговори между съседни страни и той очаква отпадането после да се пренесе в рамките на целия ЕС. Според него това е нормалното развитие на ситуацията като се съчетае с ранно хващане на нови случаи.

"По отношение на карантината съм оптимист, че през юни най-вероятно нея няма да я има и то не, защото ние сме решили така, а защото целият ЕС ще стигне до този извод. Ако искаме животът да продължи нормално, трябва да се договорим", смята Ангел Кунчев.

Посочи и че се предвижда да се свие до 14 дни карантината от 28 дни, налагана в момента на преболедували коронавируса. Кунчев отбеляза, че това ще се направи, въпреки че и в България има случаи на хора, които и отвъд този срок все още носят вируса./Дневник бг

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени