Американските атомни бомби, предназначени за Русия ще бъдат разположени в Европа

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 500 | Брой коментари 0
09:02 11.05.2018

Американските атомни бомби, предназначени за Русия пътуват към Европа, пише руското електронно издание “Правда.ru“, цитирано от Агенция Фокус.

Новата атомна бомба В61-12, която САЩ се готвят да изпратят към Италия, Германия, Белгия, Холандия, а и в други страни евентуално се намира във финален стадии на подготовка.

Ген. Джак Уайнстийн, отговарящ за ядрените операции на симпозиум пред старши офицери и ръководители на военно-промишления комплекс на САЩ казва, че „програмата върви много добре“ и вече са проведени 26 инженерни, конструкторски и летателни изпитания на В61-12. Програмата предвижда производството на около 500 такива атомни бомби след 2020 година, като проектът ще струва около 10 милиарда долара.

В61-12 притежава съвършено нови качества, в сравнение със сегашния вариант В61, разположени в Италия. Ядрената глава има четири варианта за избор на мощност, система на полет, която позволява насочване с точност към целта и способност да прониква в бункери дори през железобетон и да се взриви в дълбочина./Сега бг

MYcomputer.BG
 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Най-нови
Най-четени