mycomputer.BG

Американец ще мести мумията на Ленин в мавзолей във Вашингтон

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 248 | Брой коментари 0
16:57 16.09.2020

Американският художник от грузински произход Дейвид Датуна възнамерява да построи във Вашингтон копие на мавзолея на Ленин, поради което иска да купи балсамираната мумия на вожда, изложена от 1924 г. в неговия мавзолей на Червения площад в Москва. За намерението на Датуна съобщи РИА Новости. Художникът смята, че арт-обектът му е нужен заради значителните промени в САЩ, които тласкали обществото преди новите президентски избори към „социал-комунистически преобразования“.

„Американците се умориха от политиката на агресивния капитализъм, в чиито рамки те цял живот са принудени да изплащат кредити, без да имат свободен достъп до медицинско обслужване“, смята Датуна.

Според него американците в момента имат много по-голяма нужда от Русия от Ленин и неговия мавзолей, най-ярките символи на промените.

Първоначалната цена за тялото на Ленин на Датуна е един милион долара, но той твърди, че е готов да събере за покупката над един милиард долара./Дарик

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени