mycomputer.BG

Алкохол и тютюн - най-евтини в България сред страните от ЕС

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 205 | Брой коментари 0
07:53 20.06.2020

Разликата в цените на стоките и услугите в отделните страните членки на ЕС миналата година е била значителна, като най-скъпо е било в Дания, а най-евтино в България, информира  на сайта си европейската статистическа служба "Евростат".

Цените на стоките и услугите в Дания са били общо 141 процента от средната стойност на ЕС. Следващата най-скъпа страна е била Ирландия (134 процента), следвана от Люксембург (131 процента), Финландия (127 процента) и Швеция (121 процента).

В противоположния край на класацията са България (53 процента) и Румъния (55 процента).

Храните и безалкохолните напитки са били най-скъпи в Дания (129 процента от средното за ЕС), Люксембург и Австрия (по 124 процента). Най-евтините храни и безалкохолни напитки са отчетени в Румъния (66 процента), Полша (70 процента) и България (78 процента). Това означава, че храните и безалкохолните напитки са почти двойно по-скъпи в страната с най-високи цени в тази категория спрямо страните с най-ниски цени.

Алкохолът и тютюневите изделия са били най-евтини в България (62 процента от средното за ЕС), следвана от Полша (74 процента), Унгария и Румъния (по 75 процента). Най-високи цени на тези стоки миналата година е имало в Ирландия (188 процента), Финландия (157 процента) и Швеция (131 процента)./Pariteni.bg

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени