mycomputer.BG

Алерголози от цялата страна ще преглеждат онлайн

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 176 | Брой коментари 0
07:51 08.07.2020

Започва Национална кампания за борба с алергиите в условията на Covid-19. Чрез нея ще се предоставят безплатни телемедицински консултации за пациенти, страдащи от алергичен ринит и уртикария.

Поводът е 8 юли, който се отбелязва като Световен ден за борба с алергиите от 2005 година насам по инициатива на Световната организация за борба с алергиите. 30 алерголози от цялата страна ще преглеждат безплатно на платофрма на кампанията в рамките на месец. Очаква се да бъдат осъществени около 500 консултации.

„Девизът на кампанията на Световната алергологична организация е, че алергологичната грижа продължава и в условията на Covid-19“, каза пред "Хоризонт" доц. Мария Стаевска, председател на Дружеството по алергология и началник на Клиниката по клинична алергология на УМБАЛ „Александровска“.

В ситуацията на пандемия страхът да се посещава лекар нараства и започват да се забавят изследвания и консултации за заболявания, които не търпят отлагане. Целта е чрез популяризиране на информацията за алергичните заболявания, да се акцентира върху необходимостта от профилактиката и превенцията им.

„Алергичните болести не трябва да се подценяват, независимо от световната пандемия. Много често пациентите с ринит и уртикария се самолекуват с медикаменти, които не са по лекарско предписание“, подчерта доц. Стаевска.

„Затова и тази година Дружеството по алергология правим тази кампания. Не е небходимо пациените да отиват в кабинетите на лекарите,  а могат да си направят консултации в онлайн платформата. Това е и световен феномен - преминаване на дигитално здравеопазаване чрез онлайн консултации, които могат да продължат и след приключване на пандемията“, коментира д-р Стаевска./Монитор бг

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени