Александър Александров: Язовир Студена не е източван заради ремонта на язовирната стена

от PernikNews
Последно редактирана на: 16:00 09.01.2020 | Прочитания 1263 | Брой коментари 0
04:35 10.01.2020

„Язовир Студена не е източван заради ремонта на язовирната стена. Огромни количества вода се губят, заради остарялата и амортизирана подземна инфраструктура. Всички обаче сме свидетели как в месеците около предизборната кампания броят на ВиК авариите се увеличи в пъти. Тук прокуратурата трябва да излезе със становище защо се случва това. Това заяви народният представител и общински ръководител д-р Александър Александров в предаването „Нещата от живота“. Той беше категоричен, че при допустимо налягане 3-4 атмосфери, да бъдат отчитани 7, означава, че се случва нещо нередно и то трябва да бъде установено.

Депутатът от област Перник изтъкна още, че в момента тече разследване, и когато приключи, ще е ясно кой каква вина носи за кризата с водата в Перник.

„Ние сме партията, доказала, че може да носи отговорност. Ако такава да бъде доказана, всеки, който е виновен, трябва да понесе своето наказание. Няма как обаче да пренебрегваме и ниския приток към язовир "Студена" заради сухото време. От 6 месеца насам в Перник почти не са падали валежи“, каза още д-р Александър Александров и допълни, че водопреносната мрежа в града е строена в средата на миналия век, а загубите на вода достигат до 70%.

„През годините са правени проекти за воден цикъл, но към реални действия се пристъпва едва в предходния управленски мандат, като през 2019 година се сключва договор между Община Перник и МОСВ“, каза още народният представител.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени