mycomputer.BG

Александър Александров: Имаме ангажименти да взимаме решения за добруването на обществото

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 510 | Брой коментари 0
12:17 05.12.2019

„Ние като общински съветници имаме ангажимента да взимаме правилните решения за добруването на обществото. За да го направим, е необходимо да получим достатъчно информация, да зададем своите въпроси към кмета и общинската администрация и да дебатираме. На миналото заседание колегите отляво изчетоха докладна записка, която никой от нас не бе получил. Тя не беше подкрепена с документи и становища. Успоредно с това беше изчетено писмо от Министерство на финансите, което касае друг безлихвен заем. Настояхме да зададем своите въпроси още в рамките на сесията, но нямаше нито един представител на Общинската администрация, към когото да ги отправим“.Това заяви общинският съветник Александър Александров по повод появилите се спекулации,ако на предходната сесия на Общински съвет – Перник, беше взето решението за разсрочването на 4 200 000 лв. заем на Община Перник, щяха да бъдат спестени лихви, съобщават от пресцентъра на ГЕРБ

„Ако решението беше гласувано на 29 ноември, то чисто административно щеше да влезе в сила около 20 декември. Тоест докладната записка е закъсняла и групата на ПП ГЕРБ не приема обвиненията, отправени към Общинския съвет“, уточни Александров. Той отбеляза, че никой не може и не трябва да очаква от общинския съвет да взима неаргументирани решения и да гласува под строй.

Думите му бяха подкрепени от Председателя на Общински съвет-Перник Димитър Колев, който беше категоричен, че ако беше гласуван, документът нямаше да има никаква правна стойност, а грешките в докладната записка, внесена от кмета, са констатирани именно на заседание на комисията по „Бюджет, финанси и европроекти“, която общинските съветници в ляво направиха опит да прескочат.

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени