Ал Кайда призова за свещена война срещу САЩ

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 292 | Брой коментари 0
15:45 08.12.2017

Терористичната мрежа Ал Кайда призова своите последователи по света да атакуват важни интереси на САЩ, техните съюзници и Израел в отговор на решението на американския президент Доналд Тръмп да признае Йерусалим за израелска столица, предаде Асошиейтед прес.

Ал Кайда призова в изявление, разпространено от нейната медия "Ас Сахаб" на арабски и английски език, за свещена война - или джихад, и определи Америка като съвременен "фараон", който потиска мюсюлманите.

Терористичната мрежа заяви, че "най-сигурният и най-бърз начин за противопоставяне на агресията на фараона на нашата епоха - Америка, е джихад в името на Аллах, като се вземат на прицел жизненоважните интереси на САЩ и техните ционистки и кръстоносни (християнски) съюзници навсякъде".

Подобни изявления направиха и клонове на Ал Кайда, включително Ал Каида в ислямския Магреб и Ал Кайда на Арабския полуостров./Дарик

Perfumes
 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Най-нови
Най-четени