Актуална информация към момента в Община Перник след обилните валежи

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 439 | Брой коментари 0
15:06 04.12.2017

Няма опасност от преливане на трите общински язовира в Мещица, Расник и Ярджиловци. Язовир „Студена" е под обичайното ниво,там продължава да се извършва основния ремонт на стената, съобщават от общинския пресцентър. Оттам допълват още:

"Всички реки, които са на територията на общината обаче са с количество по-голямо от обичайното, дори и за сезона. Това се дължи на натрупания сняг, който бързо се разтопи вследствие на топлия вятър и по-високите температури. На някои места тези реки създадоха проблеми. Това е река „Бучащица" в Големо Бучино, която успя да разруши част от пътя и достигна до нивата на две от къщите, които са в непосредствена близост до нея. Останалите дерета и реки бяха многократно почиствани по населените места от кметствата през лятото и това в голяма степен ни спаси от по-сериозни бедствия. Обичайно вливането на река „Конска" в река „Струма" се завишава в Батановци, но този път нямаше проблем и близо едни метър оставаше до достигане на максималното ниво.

Проблемът с канализацията в кв. „Изток" , която е твърде стара и не може да обслужи големия брой живущи, вече е преодолян . Най-тежко беше положение на ул. „Рашо Димитров", където беше затворена улицата и се преустанови маршрута на градския транспорт, много от мазетата на блоковете в кварталите  и централната градска част бяха запълнени с вода . В рамките на 12 часа ситуацията беше нормализирана. Трайното решение за този проблем обаче е реализирането на проекта за водния цикъл, който ще стартира реално през 2018 година.

 Към момента по отношение на учебните заведения имаме проблем в 13-то ОУ , където се изпомпва водата, изпратени са допълнителна фирма, които да помогнат, както и Пожарната и ВиК. Информирахме областния управител във връзка със създалото се напрежение относно тежката авария в „Топлофикация Перник", която остави жителите на града 72 часа без парно и топла вода. Фирмата, която управлява топлофикационното дружество, е частна и се надявам ДКЕВР да на прави необходимото, за да се предотврати възможността за следващи такива прекъсвания на топлоподавене в Перник.

Не допуснахме да се образуват тапи на места, където при по-малки валежи се образуват завирявания  – това е при входовете и изходите на града.

MYcomputer.BG
 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Най-нови
Най-четени