I-Study_school

Акция „Кърлеж“ в цялата страна заради бум на ухапани

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 231 | Брой коментари 0
08:05 10.06.2019

Общините в страната започват извънредна акция „Кърлеж“ заради бума на ухапани. Обикновено това се извършва два пъти в сезона, но сега се налага заради повишената им популация. Това съобщи завеждащата отдел „Паразитология и ДДД“ в Столичната регионална здравна инспекция Цезарина Илиева. Първото от тях е през април-май, а второто в началото на септември.

Предстоящата операция започва най-напред от гробищните паркове, тъй като следващата събота е Задушница и се очаква на гробовете на близките си да отидат много хора, допълни Илиева, която по специалност е биолог и микробиолог. Експертът поясни, че завишено множене на гадинките има на всеки три-четири години, най-вече в топли месеци с чести валежи.

В  горещините кърлежите се крият в почвата и не изпълзяват в тревите. По всяко време може да бъде направено извънредно пръскане по сигнал на граждани. Достатъчно е за това да се обадят на горещия телефон на общината, каза още Цезарина Илиева./ Монитор бг

GERB

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени