Агресивен кибик на спирката за Перник! Мутра-пазач на превозвач?

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 1254 | Брой коментари 0

сн.Фейсбук
07:44 20.03.2018

Агресивен кибик се опитва да въдворява ред в превозването на пътници от София към Перник. За това сигнализират редовни пътници между двата града.

"Ако случайно частен автомобил с пернишка регистрация спре да качи хора, които са в същата посока, снажният "охранител" прибягва до агресивни действия", написа свидетелка на изявите му във Facebook. Жената публикува и снимки на мъжа в една от големите групи на София в социалната мрежа.

"Този агресивен тип стои всеки ден на спирката на автобусите за Перник, намираща се на Руски паметник", обясни тя.

Според жената транспортните фирми, обслужващи линията Перник-София-Перник и Дупница-София-Дупница му плащат прилична дневна надница, срещу която той не трябва да допуска случайни автомобили да правят услуга на хората.

"Един вид го раздава мутра-пазач на спирка. И това е всеки ден. Особено лошо гледащ е следобед и привечер, когато хората се прибират към Перник", пише още Veronika Dimitrova.

Друга потребителка на социалната мрежа потвърждава в коментар и допълва: "Въпросният идиот не просто седи там и варди хората да не се качват по коли, а и събира пътници за едни стари бусчета с безобразни шофьори". Мъжът обяснявал нагло на чакащите на спирката, че трябва да се качат във "въпросната таратайка".

"Колкото и да отказваш, не се маха. Познати преди години имаха щети по автомобила си заради него, защото след като качили пътник, той ги "подгонил" с някаква кола. Резултатът беше счупен фар и огледало. А най-веселото е, че органите на реда не веднъж са уведомявани. Резултат няма", допълва жената.

Така нареченото споделено пътуване, при което непознати хора се самоорганизират да пътуват заедно, когато са в една посока и не ползват автобусните линии, е честа практика по много маршрути в страната. Фирмите на превозвачите търпят загуби от разрастването му и открито се обявяват срещу него с мотива, че е незаконно и несигурно.

Под поста за мутрата-пазач на спирката за Перник също има спор за и против споделеното пътуването.

"Всеки превозвач заплаща определени лицензи/такси/намсиквоси за използването на определени места за спиране или престой. Тези с личните автомобили определено бъркат в джоба на превозвачите. Абе... шерването на трaнспорт е много ценно, но има как да се прави и без драма", коментира една от потребителките.

Според друг държавата е абдикирала от всичко и превозвачите са взели в свои ръце борбата с нелегалните превозвачи.

"Една фирма вади милиони документи, плаща хиляди такси и лицензи, застраховки, скъпи винетки и т.н. Накрая някой си купува един стар Опел на газ за 1000 лв. и незаконно им взима клиентите", пише той."Да си оправят разписанията, после да си "пазят" пътниците. Пловдив-София са през половин час, Перник-София... както дойде", влиза в спора явно редовен пътник по маршрута.

Друг пък допълва, че превозвачите нямат право да назначават подобни "разпоредители", защото е противозаконно насилствено да предлагаш на хората търговска услуга.

"Ако даден пътник е доволен от превоза на дадена фирма, и извънземните да слязат да го закарат с чинията, няма да се качи. Явно вместо да си обърнат внимание не услугата, да я направят по-достъпна и сигурна, те плащат на някакъв плондер да плаши хората", възмущава се друг от коментиращите.

Трети се намесва с прагматично предложение: "Преместете срещата 50 метра нагоре и готово. Като гледам, той докато се затича, КИ сТигнете у Перник"./ Днес бг

MYcomputer.BG

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени