Агенцията по заетостта отваря анкета за работодатели, желаещи да посочат търсените от тях кадри

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 04.09.2019 | Прочитания 130 | Брой коментари 0
14:09 04.09.2019

Агенцията по заетостта отваря анкета за работодатели, желаещи да посочат търсените от тях кадри

Във второто за годината проучване на Агенцията по заетостта за потребностите от работна сила вече могат да се включат и работодатели, които желаят да посочат какви кадри ще търсят през следващите 12 месеца.

Проучването, което е четвърто подред, стартира от началото на месец август сред работодатели от формирана национално представителна извадка въз основа на данни, предоставени от НСИ.

До този момент близо 2400 работодатели посочиха чрез on-line анкетен формуляр дали ще търсят нов персонал и какви професии и умения изискват да притежава той.

Проучването се осъществява на основание Закона за насърчаване на заетостта съвместно с комисиите по заетост към Областните съвети за развитие във всичкио бласти в страната. Обобщените данни от него ще покажат какви работници и специалисти със средно и висше образование ще са необходими на бизнеса след  12 месеца и в средносрочен план, след 3-5 години.

Агенцията по заетостта очаква работодателите от статистическата извадка, които все още не са попълнили анкетния формуляр, да направят това до 20-ти септември, като ползват предоставената им от бюрата по труда връзка

Вече и работодатели, които не са попаднали в статистическатаизвадка, също могат до 20-ти септември да посочат своите потребности  от нови работници и специалисти.

Оn-line формулярът за тях е публикуван на официалния сайт на Агенцията по заетостта.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени