Адвокат: Истанбулската конвенция е опасен документ, опит за социално инженерство

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 295 | Брой коментари 0
09:53 24.01.2018

Истанбулската конвенция е опасен документ. Тя представлява неприкрит опит за социално инженерство. Документът ненужно натоварва българското законодателство с излишна регулация. Това заяви пред Дарик адвокат Невена Стефанова от гражданската организация „Свобода за всеки”.

„Една от основните опасности, която крие конвенцията, е презумпцията, че всеки човек се ражда независимо от своя биологичен пол, неутрално, и определянето на пола, което зависи от неговите желания, самоопределения, настроения, нещо, което той може да направи всеки един момент. Това е изключително опасна основа, на която да се постави една правна рамка, от която да се черпят права за определена категория, в случая само жените, за сметка на други“, посочи адвокат Стефанова.

 По думите ѝ всичко това е всъщност социално инженерство, социален експеримент и „ограбване на основни човешки права, които отдавна са установени в редица други основополагащи нормативни международни документи, като например правата на родителите да отглеждат децата си, да ги възпитават според своите разбирания и философски, религиозни убеждения, както и да се грижат за тяхното образование“.

„Тази конвенция вкарва задължение на държавата да обучава тези деца, да вкарва в правната рамка такива изменения, че училищата да се ангажират с разясняване, осведомяване по тези въпроси, които конвенцията представя като нова конструкция. Тези стереотипни роли, тези социални роли на пола и на отделните полове, поставянето на жените в привилегировано положение спрямо мъжете, представяне на мъжете като насилници. Всичко това е част от този демагогски и манипулативен начин за социално изкривяване и извращаване, инженерство, предефиниране и тотална промяна на съществуващи правни принципи, категории и права“, допълни още адвокат Невена Стефанова./Дарик

Perfumes

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени