Адвокат Асенова: Ревизоро изговори куп неверни неща! Демонстрира в ефир колко лесно може да се изложи човек...

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 563 | Брой коментари 0
08:00 12.03.2020

Днес /вчера/  като слушах настоящия екоминистър в предаването „Лице в лице”, стана ясно, че страхът, който го обзел, да не последва Нено Димов е много, много по-голям от паниката заради коронавирус.

Днес той показно ни демонстрира и как човек много лесно може да се изложи....Изговори публично толкова неверни и несъстоятелни неща.... Вероятно, той не знае, но затова е трябвало поне малко да се подготви преди да се появи в ефир......

И така....според него Кметът на Община Перник е собственик на „ВИК” ООД, че Община Перник не се била снабдила с разрешително, не била подписала документи....и затова все още в Перник не тече водата от яз.”Белмекен” по аварийното съоръжение.

Не, господин министър, грешите!!! „ВИК” ООД, Перник не е собственост нито на кмета, нито на община, Перник. „ВИК” ООД е държавно дружество, на което принципал е министърът на регионалното развитие и благоустройство.

Г-н министър, грешите и че община Перник трябва да има разрешение за ползване на аварийното съоръжение. Това съоръжение се строи от държавата, възложител е областния управител, затова община Перник нито може да иска, нито да получи разрешение за ползване / справка в ЗУТ и Наредба № 2/2003г. към ЗУТ/.

А и далеч немалка подробност е, че разрешение за ползване се издава, след като строежът е напълно завършен, а в случая аварийното съоръжение продължава да се строи.

А може би като „министър на водата” поне трябваше да знаете, че договор за подаване на вода чрез ползване на софийската ВИК-инфраструктура до ВИК- мрежата на Перник трябва да се подпише между Софийска вода и „Вик” ООД, Перник, а не от община Перник.../Коментарът е от личния профил на адвокат Асенова/

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени