mycomputer.BG

Адвокат Асенова: Общинските фирми в Перник изпълняват това, което досега се правеше от външни изпълнители!

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 819 | Брой коментари 0
07:54 07.05.2020

Много дейности в община Перник, които в миналите години са били изпълнявани от външни фирми, наети чрез обществени поръчки, сега се изпълняват от общинските фирми. И в това няма нищо лошо. На личната си страница адвокат Анжела Асенова също коментира ситуацията.

„В една община е много важно да се създават условия и за развитие на местния бизнес….Чрез инфраструктура, чрез развитие на всички значими дейности от местно значение, за да се създаде среда, в която и бизнесът да работи спокойно, в законова среда и според правилата на конкуренцията....

Днес, много дейности в община Перник няма да се възлагат чрез обществени поръчки, както е било преди...И в това няма нищо лично към всеки, който преди това е изпълнявал тези обществени поръчки.

Днес тези дейности няма да се възлагат чрез обществени поръчки, защото тези дейности могат да се изпълняват от общинските дружества, от общинските предприятия. И защото няма логика общински дружества, общ. предприятия на община Перник да са без дейност, а тяхната дейност да се изпълнява от външни фирми чрез обществени поръчки.

И защото и според закона и според правилата на морала публичните средства най-вече и основно трябва да се разходват в обществен интерес. А в резултат на това и да се създаде една законосъобразна основа и за развитие на всеки бизнес в община Перник,” – пише Асенова

Coca Cola

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени