Адмирации! Доброволци направиха най-мащабното зарибяване на яз. Пчелина от десетилетия! Продължават и битката с бракониерите!

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 13.06.2018 | Прочитания 733 | Брой коментари 0
18:19 13.06.2018

„ Обещаното зарибяване на яз. Лобош/Пчелина от ЦРОО-Перник се извърши на 12.06.2018г. в часовия дипазон от 16-21 часа. Шаранчетата са между 105 000 и 110 000 броя със среден размер 4 см (рибките бяха от 2 до 12 см). Трябваше средния размер да е 6-8 см, но както така. Благодарим на язовир Текен дере - пловдивско и в частност собствениците им, които дариха на всички пернишки риболовци межу 5000 и 10 000 рибки БОНУС ! Това е най-мащабното зарибяване на язовира от 1974 год насам и от 2017 до ден днешен, 5-тото поред зарибяване от доброволния ни екип.” – това съобщават на официланта си страница ” Да спрем бракониерството на язовир Пчелина – Лобош”   доброволците. От съобщението им става ясно, че рибките са пуснати на 6 различни места с гъста растителност. Предстои до края на годината още едно голямо зарибяване и едно по-малко.

„ Хиляди благодарности на хората, които повярваха в нашата кауза, и които направиха това мероприятие възможно. Надяваме се от тук насетне да надграждаме и с общи усилия да направим язовир Лобош - РАЙ за всички нас! Доброволец от групата на ЦРОО Перник стана ИАРА Перник – Светослав Токов и с негова помощ и с подкрепата на нас и вас ,да доведем до край борбата с бруталното бракониерство на язовира ни! „ – допълват от организацията. На страницата им в социалната мрежа може да се видят поименно всички дарители, както и всички приходи и разходи. 

Към всички риболовци призивът е следния:

„Моля сигнализирайте за мрежарски улов, недобросъвестни риболовци и всичко което не е ОК! Има вече, кой да ви обърне внимание!!!! Звънете директно на организатора на ЦРОО-Перник Марио Антонов - 0897 640 280 или на ИАРА Перник - Светослав Токов - 0887 214 888. Перник и областта може да се горедее, че имаме иараджия, който дава мило и драго, промяна да има ! Имаме нужната подкрепа от г-жа Ирена Соколова и г-н Иво Иванов - Областната управа на гр. Перник, шефа на полицията в гр. Перник - г-н Попов и за Радомир - г-н Джалев , зам. кмета на гр. Перник - Денислав Захариев, Герги Чернев – председател на стопанска софийска камера, медиите: БТВ, Нова ТВ, Канал 1, pernik24.com, zapernik.com, perniknews.bg, novini bg, news.bg, кабелна теривизия Кракра и много други. Благодарим за любезното съдействие на Напоителни системи Перник, както и на управата на ВЕЦ-а който спазва изключително точно и стриктно водоиземването от язовира ни. Сериозна подкрепа получаваме от местното население на с.Ковачевци в борбата с местните дерибеи!

Ако има желаещи да се присъединят към нас - ЦРОО – Перник, директно тел. обаждане на Марио Антонов 0897 640 280 ! Много сме, силни сме и още по силни ще ставаме…с подкрепата на всички вас !”

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени