Административен съд - Перник кани на Ден на отворените врати

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 151 | Брой коментари 0
08:20 15.04.2018

Административен съд – Перник кани граждани, ученици и студенти на 16.04.2018 година от 10:00 ч. до 16:00 ч. да вземат участие в инициативата

„ДЕН НА ОТВОРЕНИ ВРАТИ В АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД - ПЕРНИК”

Предвидени са множество прояви за всички, които имат интерес към организацията и работата на съда.

За посетителите е организирана информационна обиколка на службите на Административен съд – Перник, в която ще имат възможност да разгледат съдебните зали, деловодства и архиви на съда, както и да се запознаят с работата на съдиите и администрацията.

От 12:00 ч. в Зала №10 ще се проведе беседа с ученици от 4-и клас за основните права и свободи, провъзгласени в Българската Конституция и ще се представи филм за създаването на Търновската Конституция, с което ще отбележим 139 години от приемането й.

В 13:00 ч. председателят на Административен съд - Перник ще награди победителите в конкурса за есе за ученици от 8-и до 12-и клас на средните училища в град Перник на тема “Българската Конституция – моята гордост и моето притеснение“.

Денят на отворените врати ще продължи с инициативата „Председател на Административен съд – Перник за един ден“, в рамките на която млади хора от средните училища на град Перник ще имат възможност да участват в случайното разпределение на административни дела, както и да се запознаят с ежедневния доклад на един административен съдия.

На телефони 076/686 333 и 0886 575 788 може да уговорите час за посещение или да получите отговор на въпроси, свързани със събитието.

Perfumes
 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Най-нови
Най-четени