Coca Cola

Абсурд в Общински съвет Перник: Съветник, който в момента е в чужбина, „гласува” важни решения

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 28.02.2019 | Прочитания 701 | Брой коментари 0
15:04 28.02.2019

БСП Перник сезира прокуратурата за фалшифициране на гласуването в пернишкия общински съвет .

На нарочна пресконференция съветниците Кирил Леонов, Валентин Петков, Ралица Андреева и Петър Янков обявиха, че в днешното заседание от 2 до 13 точка, своя глас ЗА е дал съветник, който в момента е в чужбина. Става въпрос за Милан Миланов, благодарение на който се събират нужните 28 гласа за да се гласува превръщането на публична в общинска собственост. „Ясно е, че когато собствеността е общинска, тя лесно се продава.  На днешното заседание се приеха доста решения  за продажба на общинско имущество. ГЕРБ работи по схемата „След нас и потоп. Това не бива да се допуска. Затова сезираме прокуратурата и настояваме и областния управител да обяви за нищожни решенията на общински съвет” – каза Кирил Леонов.

От своя страна Ралица Андреева беше категорична, че се поставя под въпрос легитимността на общински съвет.

По време на гласуването на точка 13, за която трябваше да има 28 гласа, първо се оказа, че са 22. После се даде почивка, която от 10 стана 30 минути и след нея, гласувалите ЗА се увеличиха на 25. След гласуването в залата влязоха Димитър Колев и Мартин Илиев, които заявиха, че били гласували, ама гласовете им не били отчетени! И с гласа на Милан Миланов се стигна до необходимите 28 – за да се приеме решението „ – поясни Петър Янков.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени