9 безплатни начина да станеш богат

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 340 | Брой коментари 0
16:35 16.07.2017

Истинското измерение на богатството не е във финикийски знаци. Всеки от нас може да започне да изгражда най-важното си състояние, като последва тези 9 съвсем безплатни, но изключително ценни уроци:

1. Осъзнай, че малките неща са истински големите неща! Винаги търсим нещо по-добро. Вечно искаме да имаме повече. Днес се радваме кратко на това, за което сме мечтали вчера, и твърде бързо започваме да желаем нещо друго занапред. Но по този начин не успяваме да осъзнаем, че разполагаме с най-доброто, на което някога сме могли да се надяваме. Чак когато изгубим всичко (материални блага, връзки) осъзнаваме колко са били големи малките неща.

2. Съгласи се с факта, че не можеш да контролираш всичко! Единственото, което можем да управляваме, са изборите, които правим и това доколко ще позволим на страха да определя живота ни.

3. Работи над провалите си! Успехът не е умение, а гледна точка на търпение и постоянство. Разликата между това да печелиш и да губиш най-често се състои в това просто да не се отказваш.

4. Не позволявай на страховете си да вземат решенията ти вместо теб самият! Имай вяра, че нещо някъде там има план за теб, който ще ти се разкрие когато настъпи правилният момент. Последвай шансовете си.

5. Защитавай се! Прави го, като не позволяваш на хора, направили много малко за теб, да поемат контрола върху чувствата и емоциите ти. Никога не плачи за тези, които не оценяват стойността на сълзите ти.

6. Настрой се да бъдеш щастлив! Ако сам искаш да бъдеш тъжен, никой в този свят не може да те направи щастлив. Но ако искаш да се радваш на живота, никой не може да ти отнеме усещането за щастие.

7. Освободи се от вътрешното негодувание! Ще започнеш да се възстановяваш и да растеш само когато се освободиш от миналото и гнева. Това ще стане когато простиш на другите и когато си простиш за грешките. Всеки ден може да бъде ново начало.

8. Фокусирай се върху позитивното! Всичко е въпрос на нагласа. Когато нещо лошо ти се случи, можеш да се самосъжаляваш или да възприемеш ситуацията като подарък. Тя е или възможност за растеж или препятствие пред растежа ти. Ти избираш. Имай предвид обаче, че независимо колко си пътувал и какви хора си срещнал в живота си, надеждата винаги те чака някъде.

Блогърът Марк в marcandangel.com

Източник: Manager.bg

Perfumes
 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Най-нови
Най-четени