8 съвета как да купим евтини самолетни билети

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 13.02.2018 | Прочитания 490 | Брой коментари 0
05:30 13.02.2018

През последните години нискотарифните авиопревозвачи предизвикаха истинска революция в полетите и в туризма като цяло, позволявайки на хиляди хора да пътуват на по-достъпни цени. Интересът към т.нар. low cost полети е голям и според запознати тепърва ще се засилва.

„Възможността да посетим атрактивни дестинации като Рим, Милано, Барселона или Париж на цена от под 100 лв. промени живота на мнозина. Обратният процес също е на лице – хотелите и заведенията в София печелят от появата на нови самолетни линии, които увеличават туристическите потоци към България", коментира Димитър Георгиев от екипа на българския уеб портал Biletisamoletni.com. Сайтът отчита над 10% ръст на месечна база в закупуването на билети за нискотарифни превозвачи.

Тук ще откриете и полезни съвети за закупуване на по-евтини самолетни билети, предоставени от екипа на портала.

1. Резервирайте онлайн

Ако закупите вашите самолетни билети онлайн, получавате редица допълнителни предимства, като например възможност да сравните в реално време цените, предлагани от различни авиокомпании, както и да се възползвате от множеството промоции в интернет. Освен това вие имате възможност да направите вашата резервация веднага и да се възползвате от ниска цена в момента на покупка. И не на последно място – чекирането онлайн обикновено спестява таксата за чекиране на място.

2. В петък е по-скъпо

Цените на самолетните билети са най-скъпи в петък, затова избягвайте да правите резервациите си тогава. Според много статистики, най-добрият ден за поръчване на самолетен билет е вторник, понеже тогава цените са най-ниски. Също така е препоръчително да направите резервацията си колкото може по-рано през деня.

3. Платете 50 дни по-рано

Друг важен фактор е времето между резервацията и полета. Колкото по-рано резервирате билета си, толкова по-евтин ще бъде той. Оптималната дата за поръчване на билет е около 50 дни преди самия полет, но приемлив период е и между 6 и 2 седмици преди него. Ако решите да поръчвате след този период, рискувате да платите значително по-висока сума.

4. Избягвайте пиковите сезони

Много хора пътуват в пиковите сезони или на пикови дати и съответно самолетните билети са по-скъпи. Такива са например месец август, когато е сезонът на отпуските, или декември, когато са Коледните и Новогодишни празници.

5. Прегледайте опциите на съседните дати

Често за пътуващите не е задължително да са в желаната дестинация на точно определен ден. В такъв случай те биха могли да прегледат и цените на полетите три дни преди и три дни след ориентировъчната дата, която са си избрали. Така има по-голяма вероятност да попаднат на по-достъпни цени.

6. Застраховка за анулиране

Застраховката за анулиране на билет може да се окаже доста полезна, особено ако резервирате полета си прекалено рано. По този начин вие сте защитен от събития извън вашия контрол, като злополуки или болести.

7. Пресметнете всички разходи

Често нискотарифните превозвачи кацат на по-малки летища като Бове, Лутън или Шарлероа, които са отдалечени от крайната дестинация. В такива случаи е добре да вземете предвид и разходите от летището до града, които могат да се окажат значителни.

8. Вечер е по-изгодно

Полетите между 18:00 ч. и полунощ обикновено са по-евтини от тези рано сутрин. Това не винаги е удобен вариант, но при възможност можете да го използвате, спестявайки част от парите. В такива случаи обаче е добре да си планирате много внимателно транспорта, който ще използвате след кацането на самолета, тъй като то ще се осъществи късно през нощта.Източник: Стандарт

Perfumes
 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Най-нови
Най-четени