71% от българите отдават по-малко значение на материалното

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 212 | Брой коментари 0
08:19 06.08.2019

71 % от българите смятат, че бихме живели по-добре, ако не отдаваме толкова голямо значение на материалното. 11% са тези, които мислят, че това няма да се отрази добре, а още толкова, че не е от значение. Останалите пък не могат да преценят, показва проучване на „Галъп интернешънъл“, цитирано от БНТ.

Статистиката показва, че делът на българите, които разсъждават по този начин, надвишава средния за света с цели 10%. Делът на негативните отговори обаче е двойно по-малък от средния за света. В сравнение със съседите ни, единствено в Гърция ни надминават по този показател. 60% от анкетираните по света не са материалисти, а смятат, че ще е по-добре хората да търсим начини да се наслаждаваме на живота, без да е нужно да правим постоянно калкулации и да мислим за сметки. 21% не мислят така, а 14% пък са на мнение, че няма значение дали мислим за пари, или не. Останалите 5% се колебаят. Според изследването обаче хората с по-високо образование и заплата, са склонни да искат свят, в който парите са по-малко важни.

В Европа и Северна Америка гражданите са по-склонни да оставят материалното на по-заден план, докато в Азия и Африка отговорите „ще бъде по-добре“, макар и мнозинство, са със сравнително по-малък дял. Това може да се обясни с факта, че по-богатите и развити общества могат да си позволят в по-голяма степен да мислят за ценности, оставайки парите на заден план - тъй като не изпитват толкова силно тяхната липса./Монитор бг

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени