7000 фиданки на 20 дка площ залесиха служителите на областна администрация съвместно с полицаи и пожарникари

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 14.04.2018 | Прочитания 307 | Брой коментари 0
10:59 14.04.2018

По инициатива на областния управител Ирена Соколова и директорите на ОД на МВР и РД ПБЗН трите  държавни администрации залесиха 20 дка площ с 7000 фиданки.

Поредната акция по засаждане на дървета в областта по повод „Седмицата на гората" се проведе  край село Чуйпетлово.


Общата инициатива на държавните структури обедини над 140 служители, които зададиха 7000 дръвчета от типа явор, бял бук и бреза.

Терените са избрани от Югозападно държавно предприятие. Иглостната растителност върху тях е санитарно изсечена в следствие на установено наличие на корояд. 
«Зелената инициатива е традиционна, като всяка година залесяваме различни райони в областта. Всяко дърво е важно! Днес работим на терени, които принудително са изсечени, за да се опази биоразнообразието. Това е едно от поредните действия за ограничение на вредното влияние на корояда. », сподели Соколова.


Тя допълни, че участието на всеки един е значимо, не само конкретно в засаждането на нови дръвчета и създаването на нови гори, но и заради социалната отговорност. Превръщайки днешната работа в полезно и приятно занимание, допринасяме за опазването на въздуха, почвата и цялата екосистема .


От своя страна ръководителят на ЮЗДП Дамян Дамянов сподели професионалното си мнение за състоянието на гората и заяви предложение за последваща и регулярна обща дейност по залесяване и грижа към гората. Това е първата от поредица предвидени съвместни инициативи на трите държавни администрации.

Ирена Соколова и комисарите Попов и Марков ще продължат активно работа по изпълнение на социално значими теми и проекти  за областта.

MYcomputer.BG

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени