70% от българите не гласуваха - умориха се да избират по-малкото зло

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 27.05.2019 | Прочитания 535 | Брой коментари 0
13:08 27.05.2019

Първите резултати от изборите за Европейски парламент вчера показват, че ГЕРБ, БСП, ДПС, ВМРО и "Демократична България" ще са партиите, които ще имат свои представители там.

Около 70% от избирателите обаче не са отишли до урните. Нидал Алгафари коментира, че вече на хората им е писнало да гласуват за по-малкото зло.

"Трябваше да се обясни, че тези наши партии, които ще излъчат някакви 17 човека, може би трябваше да се съберат, за да обсъдят какви са националните интереси на тази държава и какво ще защитават и 17-те, за да могат да предизвикат някакъв интерес у хората. Оказа се, че те са разединени, всеки един от тях ще отиде в някакво политическо семейство, където гласът му няма да се чуе", посочи Алгафари в студиото на "България сутрин".

По думите му той е от хората, които не са гласували, защото не е намерил правилен избор за себе си. Алгафари подчерта още, че липсата на дебат е причина за малкото гласове и заради това само твърдите ядра са гласували на тези избори.

Пламен Даракчиев пък определи като парадокс победата на ГЕРБ на евровота. Според партията на Бойко Борисов не прави нищо друго, освен да печели избори.

"За мен критерият не е поведението на една или друга партия, или поведението в кампанията. Критерият е дали тази партия казва нещо ново на своите избиратели", каза Даракчиев пред Bulgaria ON AIR.

Според него у нас нищо не се работи като реформи, които да дават опора на депутатите в ЕП, за да отстояват и да участват в дебатите за бъдещето на Европейския съюз./Днес бг

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени