Lotus homes

7-те вида чистота

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 456 | Брой коментари 0
09:45 26.12.2019

"Много хора умират на 25 години, но ги погребват едва на 75."

Бенджамин Франклин

Чистота на ръцете – да вземеш само това, което ти е необходимо и да дадеш това, което не ти е необходимо, но е необходимо на друг. Не вземай нещо, което ти е излишно. Разделяй се с вещите, които са ти в повече и заемат пространство в твоя дом. Давай част от твоите приходи, примерно една десета, за добри дела.

Чистота на ушите – да не слушаш тъжни, оплакващи се и суетни хора, живеещи с представата за величието на собственото си его, а също да защитиш слуха си от непристойни думи, клюки и празни разговори. Да чуваш музиката в звуците около теб.

Чистота на очите – да държиш очите си далеч от ненавист и злоба, завист и амбиции, за да виждаш красотата наоколо.

Чистота на устата – пази устата си от многословие и сквернословие. Помни силата на словото и съблюдавай това преди да си отвориш устата.

Чистота на тялото и дрехите – поддържай тялото си и дрехите си чисти. Помни, че здравият дух живее в здраво тяло.

Чистота на мислите – откажи се от негативните мисли и злите, егоистични помисли. Научи се да не се самосъжаляш. За какво да се самосъжаляш?  По добре благодари затова, че си жив и здрав и се подготви за светли и успешни начинания. Мислите идват по двойки – положителна (съзидателна, творческа) и отрицателна (отхвърляща, разрушаваща). Ти избираш!

Чистота на душата и сърцето – означава да пазиш и помниш своите душевни пориви и да не ги игнорираш. Сърцето е твоят пътеводител в живота, а душата е неговото вдъхновение. Чистотата им предопределя пътя ти…

И все пак човек не може да влезе във водата без да се измокри. Животът не е само радост и просперитет, а техните огледални отражения – тъга, омраза и недоимък. Не се страхувай от това да се изцапаш, да се докоснеш до негативното – това е неизбежно и е част от пътя. Но и не забравяй да почистиш и всеки път да направиш своя осъзнат избор в полза на живота, любовта, радостта и изобилието – това е твоя грижа./Обекти бг

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени