mycomputer.BG

7 практични съвета, с които ще спестите пари

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 502 | Брой коментари 0
12:40 16.01.2020

Парите никога не стигат. Каквото и да прави човек, в края на месеца положението винаги става напечено. Проблемите много често обаче идват от грешното разпределение на парите и дребните харчове.

Няколко съвета могат да ви помогнат не просто да контролирате повече приходите си, но и да спестите някой лев. Вижте ги в канала "Колко струва" във vbox7:

1. Уикенд на нула

Това не е уикенд, в който нямате пари. Това е уикенд, в който не харчите. Сезонът е перфектен за това. Изчистете апартамента, гледайте телевизия с приятели, използвайте наличното в шкафове и хладилник.

 2. Приложения

Със сигурност имате онлайн банкиране, но пробвайте и приложение на телефона, в което ще си зададете бюджет. Сложете в него определена сума, по-малка от тази, с която реално разполагате. Въвеждайте всеки свой разход, за да видите как се движите.

 3. Предизвиквайте се сами

Купувайте през февруари само най-нужното - храна и санитарни продукти. През март пък не ходете по заведения. Април - без джънк храни.

4. Гответе си

Приготвянето на домашна храна има много предимства - по-вкусно е, знаете какво сте вложили и е по-евтино.

 5. Спестовна сметка

Или сметка, или спестовна компонента. Влагайте определена сума там всеки месец, а ако от заделените за настоящия месец ви останат пари, преведете и тях.

 6. Пазарувайте на едро

Но само това, което наистина ви трябва. Често има промоции от типа 4 на цената на 5 например. Купете вода в стек например.

 7. Вода и кафе от вкъщи

Има красиви термо чаши за кафе. Вземете си такава и с гордост пийте кафето си от тази чаша. За водата важи същото./Дарик


 

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени