7 оферти за строителен надзор при укрепване на свлачището Радомир-Перник

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 238 | Брой коментари 0
08:12 17.02.2018

Седем са отворените оферти на участниците в обществената поръчка за извършване на строителен надзор при укрепването на свлачището при км 72+300 на път I-6 Радомир - Перник. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

През декември м. г. стартира тръжната процедура за извършването на проучвателно-проектантски работи и укрепване на свлачището при 72-ри км на първокласния път, в местността „Цървеняка“.

 Целта е да бъдат проучени инженерно-геоложките условия в района на свлачището, причините за активизиране и разработване на техническо решение за трайното възстановяване и укрепване на засегнатия участък, който е с дължина около 25 метра. Основните причини за проявените свлачищни процеси, според становището на експертите, е преовлажняване на откоса в следствие на паднали значителни количества валежи, геоложки строеж и геоморфоложки особености, нерегулиран отток от терените над откоса и др.

Проектът ще кандидатства за финансиране по приоритетна ос 4 „Превенция и управление на риска от наводнения и свлачища“ на Оперативна програма „Околна среда“ 2014-2020 г./Actualno.com

Perfumes

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени