7-ми и 9-ти септември бяха почетени от пернишките социалисти

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 10.09.2018 | Прочитания 1015 | Брой коментари 0
09:50 10.09.2018

Социалистите от пернишката партийна организация заедно с председателя Кирил Леонов положиха венци и цветя на паметника на пернишките миньори, вдигнали политическа стачка на 7 - ми септември 1944 г. В смутните времена на Втората световна война, когато всички Велики сили са против България заради нейното участие в оста Рим - Берлин - Токио, партизанската борба е тази, която спасява страната ни от тежки репарации и наказания след края на войната.

На 9 - ти септември БСП Перник почете подвига на загиналите партизани, ятаци и антифашисти на Братската могила в парка. Говорители по случай празника бяха Кирил Леонов, председател на пернишката партийна организация и Даниела Цветанова, член на Националния съвет на Младежко обединение в БСП. И двамата подчертаха значимостта на 9 - ти септември за отношението на държавите - победителки към България след капитулацията на Германия, за това, че страната си започва да се развива с бързи темпове в индустриализацията, постига грамотност на населението сравнително бързо, образованието и здравеопазването стават достъпни за всички социални слоеве. "Не бива да забравяме, че хиляди млади хора пожертваха живота си в антифашистката съпротива с чистия идеал за по - добър живот и справедлива държава. Не можем да потъпкваме и подминаваме тази велика саможертва.", каза Кирил Леонов.

MYcomputer.BG

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени