mycomputer.BG

6,6 по Рихтер удари Албания - има разрушения и жертви

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 835 | Брой коментари 0
07:37 26.11.2019

Най-малко 2 души загинаха в резултат на мощно земетресение с магнитуд между 6,4 и 6,6 по скалата на Рихтер, което удари адриатическото крайбрежие на Албания в ранната сутрин.

Епицентърът на труса е бил на дълбочина 10 км близо до Дурас. Земетресението е било на дълбочина 20 км и се е случило около 5 часа сутринта. Няколко сгради са се срутили заради труса и в тях има затрупани хора - най-малко 10 души са под развалините и не отговарят на телефоните си. В местните болници пристигат хора с фрактури, бедствието предизвика паника сред населението, съобщиха местните медии. Ранените са поне 50.В албанската столица Тирана, която се намира на около 30 км от Дурас хората са излезли по улиците в паника, образувало се е огромно задръстване. В района на труса няма ток и интернет.

Земетресението е усетено в Македония, Италия, Черна Гора, Босна и Херцеговина, Хърватия, Косово, Гърция, България, Сърбия и Италия.

Няма пострадали българи при труса близо до крайбрежния град Дурас, съобщи пресцентърът на МВнР./Монитор бг

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени