58 млн.долара са нужни за да се изгради язовир "Раянци"!

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 461 | Брой коментари 0
07:31 27.02.2020

Довършването на язовир Раянци би струвало около 58 милиона долара! Но това е в правомощията на Министерски съвет, а не на община Перник – така зам.кметът Стоицев, отговори на общинския съветник Петър Първанов за възможността този обект да бъде завършен и да се гарантира вода в дългосрочен план не само на Перник, но и още на доста населени места в областта. От община Перник са пуснали писмо до Министерски съвет още преди време, за да се разбере дали има шанс този проект да се продължи.

Язовирът е бил проектиран  през 80-те години, с цел да бъде гарантирано водоподаването на Перник, Радомир, Земен, Брезник, Батановци и още 30 населени места. Язовирът е с тригодишен изравнител и 25 млн.куб.м.обем.

От своя страна Първанов беше категоричен, че този проект трябва да се „размрази“, за да има сигурност за всички, които идват след нас. Той ще пусне и нарочна декларация в следващо заседание на Общински съвет в тази насока

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени