500 порции курбан раздадоха на Спасовден в Радомир

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 129 | Брой коментари 0
15:57 28.05.2020

Близо 500 порции овнешки курбан раздадоха на Спасовден в Радомир. Курбанът бе приготвен от 5 готвачки от детските градини "Радомирче" и "Осми март" в града. Освен месото, специалната рецепта за курбана включваше още и зрял фасул, кромид лук, паприкаш, брашно, сол, червен пипер, джоджен и олио.

Празникът започна сутринта със света литургия и молебен за здраве, отслужени от отец Александър Стоев, архиерейски наместник на Радомирска духовна околия, в църквата "Свети Димитър" в Радомир. Присъстващите на литургията вярващи взеха нафора и светена вода, които занесоха у дома за здраве.

След края на литургията, отец Александър Стоев се отправи към детска градина "Радомирче", където освети на място празничното ястие, преди то да бъде раздадено на миряните. Осветени бяха и ръчно направените от жени от Радомир питки.

Отец Александър Стоев изрази надежда, че пред човечеството предстоят по-светли дни и най-лошото с пандемията от коронавирус вече е минало. В тази насока са молитвите и на всички духовни лица у нас, допълни още той.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени