Lotus homes

5 основни грешки, които правим по време на диета

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 382 | Брой коментари 0
09:36 07.06.2020

Намираме се в разгара на сезона на диетите. Когато се опитваме да свалим някой излишен килограм преди лятната ни почивка, трябва да обърнем внимание на малките грешки, които пречат на голямата картина и в частност на добрите ни резултати въпреки всички ограничения.

Диетоложката Сузи Бюрел посочва някои от грешките, които всеки от нас може би допуска в битката за по-малък размер бански. 5 от тях вижте в канала "Кaк дa" във vbox7:

1. Ядем повече заради тренировките

Ако тренираме сме напълно наясно, че разходът на енергия ни се увеличава. Това обаче е подвеждащо, тъй като една тренировка рядко гори повече от 400 kcal. Допълнителните калории обаче лесно неутрализират постигнатото и да направим така, че все едно не сме спортували изобщо.

 2. Храним се в грешното време

Тялото ни гори повече калории през първата част на деня. Това означава, че е по-добре повечето храна да я приемаме именно тогава. Вечерите в 20 или 21 ч. може да се окажат пречка пред отслабването.

 3. Самоизцеждате се

Когато искаме резултати, ги искаме бързо. Затова сме склонни да приемаме твърде малко калории и да спортуваме твърде усилено. Е, не точно така работи тялото. Не забравяйте за неговите механизми, които ще го накарат да пести енергия и в този смисъл и мазнини.

 4. Купувате грешните храни

Извънредното положение повлия зле на формата на много от нас. Дори и да се запасявате с храни, нека да са здравословни - замразени зеленчуци, плодове, яйца.

 5. Приемате скрити калории

Едни от най-калоричните храни, които спират прогреса ви, са сосовете - кетчуп, горчица, барбекю. Пробвайте да овкусявате храната си със сухи или сезонни пресни подправки, вместо с готови сосове./Дарик

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени