5 километра тръби от водопровода Мало Бучино-Перник вече са положени!

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 323 | Брой коментари 0
17:52 20.02.2020

5 километра тръби от водопровода Мало Бучино-Перник вече са положени, а 6 км. е направения изкоп. Това стана ясно на заседание на Областния щаб за изпълнение на Областния план за защита при бедствия и за взаимодействие с националния и с общинските щабове.

„Работи се ритмично по трасето. Всеки ден пристигат по 500-600 метра тръби, които са изключително добри и качествени. Вярвам , че екипите ще се справят в срокове. Правим всичко възможно резултатите да бъдат налице за перничани. Но понякога се изисква и технологично време - за всяка стъпка, за да бъдат строителните дейности качествени", коментира областният управител инж. Емил Костадинов.

„На резервоара и помпената станция са направени изкопите, подложен е бетона и в момента се връзва армировка за фундамента , работи се напълни обороти", увери инж. Кирил Велиновски, представител на фирма „Монтажи".

В изграждането на водопровода участват фирмите от Камарата на строителите –"Главболгарстрой", „Райкомерс", "Джи Пи Груп" „Грома Холд" и фирма „Монтажи" ЕАД.

От Регионалната здравна инспекция уточниха , че обстановката е спокойна, няма несъответстващи проби по физико-химични и микробиологични показатели.По думите на здравните специалисти за периода от 13 до 19 февруари са регистрирани три енетероколити и един хепатит А. За тях няма доказана връзка между случаите на инфекциозни заболявания и качеството на питейната вода.

„Оптимистичното е, че притокът вече е над 1000 литра в секунда. Надявам се тенденцията да продължи. Авариите са под границата на нормалния работен режим на мрежата", информира шефът на ВиК Борислав Иванов.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени