45-годишният Емил Янев извади богоявленския кръст в Перник!

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 06.01.2020 | Прочитания 2983 | Брой коментари 0
11:51 06.01.2020

45-годишният Емил Янев извади днес богоявленския кръст в Перник. Емил Янев има собствен бизнес, живее в Перник. „Много съм щастлив. От момента в който стана ясно, че в Перник ще има такъв ритуал реших, че ще участвам. Нямах и капка колебание, независимо от това какво е времето. Това е много силна емоция! Да сме живи и здрави всички! Да има повече добро за Перник” – каза щастливецът след като извади кръста от ледената вода на външния басейн в двора на пожарната в града.

Кметът Станислав Владимиров поздрави Янев и му подари икона на Свети Иван Рилски, плакет на Перник и шише червено вино. От църковното настоятелство дават парична награда.

Ритуалът за ваденето на кръста в Перник се възстановява след десетилетия. В последните години основно бизнесмени го откупваха от църковния храм.

Рано сутринта беше отслужена празнична литургия, след което литийното шествие тръгна по улицата. Отец Борис, отец Николай, отец Людмил застанаха сред миряните в шествието.  В него се включиха кметът и неговите заместници, председателят на Общински съвет Перник, много граждани.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени