Lotus homes

408 жени сигнализирали за домашно насилие в месеците на изолация

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 258 | Брой коментари 0
10:32 02.06.2020

408 жени са сигнализирали за  домашно насилие на горещте телефони на различни организации, работещи по проблема, в месеците на извънедното положение и изолация. Тази цифра е много повече в сравнение с миналата година. Осем са убити от половинките си от средата на месец март до края на месец май, съобщиха от Фондация „Анимус”.  

Много хора останаха без работа в този период. Затворени в домовете си, напрежението се е повишило и се посяга на партньорките, с които е имало някакви проблеми, разказаха от „Анимус” пред БТВ.

Според психолози в резултат на ситуацията от последните месеци, се ограничава свободната воля на човека за пълноценна изява на същността.  Лишен е от свобода на избор, движение, социално общуване. Негативен фактор е неизвестността и невъзможността за планиране на собствения живот. Следва повишаване на тревожността и ескалация на конфликтите в домашната среда.

От Българсиктя фонд за жените, които също са получавали обждания за домашно насилие по време на извънредното положение, подкрепят предложението на омбудсмана Диана Ковачева за отпадане на изискването лицето да е подало три жалби, за да се намесят органите./Монитор бг

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени