40 000 се изнесоха от София

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 239 | Брой коментари 0
09:10 01.05.2020

40 000 души са напуснали София от вчера до тази сутрин.

Това обяви  шефът на отдел „Пътна полиция” към СДВР Любомир Костадинов на брифинг на изхода от столицата към магистрала „Тракия”. Той изрази очакване, че и днес около 10 часа ще има опашки по КПП-тата към магистралите. Прогнозата е, че колоната от автомобили ще е межди 1 и 3 километра, а движението през целия ден ще бъде натоварено. На 6-и май вечерта се очаква да е пикът от прибиращи се в обратна посока.

„Това e контролно-пропускателен пункт и трябва да се види защо се напуска. Има уж неразбрали хора, които се сърдят, не са попълнили декларации, но търсят причината в нас”, коментира Костадинов.

Той посочи, че няма да се допускат в София да влизат шофьори, които отиват да приберат свои близки, кацнали на летището от чужбина.

За напускане на София пък доста често за причина се посочва грижа за възрастен. „Сега имахме два такива случая, но при единия беше представено телково решение, че родителят е трудно подвижен, има разрешение за придружител. В последствие представените документи ще ги проверяват други колеги”, разясни още шефът на столичния КАТ. 4-5 семейства опитали да излязат от София с разсад в колите.

Компромиси се правят основно за майки с деца, които отиват да ги оставят при баби и дядовци, защото няма кой да ги гледа. Когато има съмнение в достоверността в декларациите, полицаите звънят на управителите на фирми, посочени в тях. Паралелно с документите се правят и проверки за алкохол и наркотици. За момента има заловени 7-8 почерпени водачи, предимно зад волата на камиони и бусове./Монитор


 

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени