mycomputer.BG

32 спортни клуба в Перник ще получат финансиране от общината

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 337 | Брой коментари 0
16:06 29.07.2020

32 спортни клуба в Перник ще получат финансиране от община Перник през тази година. „Финансирането на спортните клубове в Перник бе осигурено още с приемането на бюджета за 2020 г. За да се разпределят средствата бе нужно да се изработи и приеме наредба, тъй като до тогава нямахме такава. Много работа бе нужна, за да изработим документ, който да бъде одобрен и от спортните клубове. От тук нататък сме готови, ако има нужда тя да бъде променяна, за да бъде в интерес на спортните клубове“, каза секретарят на община Перник Мартин Жлябинков.

Първите траншове към клубовете вече са направени. 145 000 лв. са средствата, които се разпределят според методиката описана в наредбата. Футболен клуб „Миньор“ и Волейболен клуб „Миньор“ получават средствата си по Закона за държавната помощ, тъй като са част от професионалния спорт. На годишна база футболният клуб получава 250 хил. лв., а волейболният 50 хил. лв.

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени