32 години световният рекорд в скока на височина остава български

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 304 | Брой коментари 0
14:01 30.08.2019

Вече 32 години световният рекорд в скока на височина остава притежание на българката Стефка Костадинова.

На 30 август 1987 г. по време на шампионата на планетата в Рим, Костадинова прелетя над 209 см. Тази кота маркира поредния връх в кариерата на феноменалната лекоатлетка, чийто световен рекорд е недостижим за останалите вече цели 32 години.

Стефка Костадинова отдавна е призната за абсолютен хегемон в дисциплината за всички времена. И за една от най-великите в световната спортна история.

"Винаги съм имала този рекорд за български и съм щастлива, че той все още е наш, на България. За да стигна до него, ми помогнаха най-вече моите български съпернички, които с конкуренцията извисиха летвата толкова високо. Също така и треньорът, целият екип, хората край мен, всички, които тогава бяха отговорни за просперитета на българския спорт. 32 години не са малко. През 1987 г. изобщо не съм и предполагала, че това постижение ще се запази като световен рекорд толкова дълго", коментира Костадинова пред bgolympic.org.

"Със сигурност 209 см няма да са винаги върхът във възможностите на дамите да скачат на високо. Един ден и този резултат ще бъде подобрен, но искрено се надявам това да бъде направено отново от българка. Стискам палци на Мирела Демирева, която бележи значим прогрес напоследък", заяви още Стефка Костадинова по повод годишнината от поставянето на световния рекорд в скока на височина при жените./Монитор бг

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени