Lotus homes

32-дневен хранителен режим за плосък корем

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 906 | Брой коментари 0
18:10 17.10.2019

За плосък корем си мечтаят много жени, но не всички. В много страни по света идеалът за красота се свързва с по-обемни форми именно в коремната област.

Ако все пак принадлежите към първата група, то струва си да опитате хранителния режим, с който ще ви запознаем днес.

Разбира се, плоският корем невинаги е резултат от правилно хранене и физически упражнения.

Генетиката играе много важна роля и на някои хора не им се налага да полагат големи усилия, за да имат мечтания плосък корем.

Все пак недейте да си мислите, че с гладуване ще успеете да постигнете заветната цел.

Не забравяйте, че гладувайки вие не губите тегло под формата на мазнини, а напротив. Първата маса, която започва да се топи при гладуването, е мускулната.

Натрупването на прекомерно много мазнини в коремната област е изключително вредно както за мъжете, така и за жените, защото то е предпоставка за развиването на диабет и различни видове сърдечни заболявания.

Разбира се , с правилния режим на хранене лесно можете да предотвратите подобни усложнения.

Може би сте запознати със средиземноморската диета, която неслучайно е определяна като една от най-здравословните. Помислите си само, че италианците и испанците винаги са на върховете в класациите за средна продължителност на живота.

Средиземноморската диета включва предимно ядене на плодове, зеленчуци, протеини и мазнини, но под формата на зехтин, маслини, риба и прочие.

Много важно е да се научите да различавате „добрите” от „лошите” мазнини, тъй като те са много важен компонент от режима ви на хранене.

Две фази (4+28 дни)

Хранителният режим за плосък корем продължава 32 дена и много важно условие е, че трябва да се храните на всеки четири часа.

Единственото, което трябва да спазвате, е да не превишавате горната граница на дневния прием на калории.

Хранителният режим е разделен на две фази – една от 4 и друга от 28 дни.

По време на първата фаза е препоръчително да не надвишавате приема от 1200 калории на ден и експертите съветват да избягвате храни богати на въглехидрати и натрий.

Яжте плодове, зеленчуци, пилешко месо (без кожата), риба. Целта на първата фаза от режима е да се отървете от подутия корем.

Първият период от диетата не бива да продължава повече от четири дена, тъй като приемът на само 1200 калории на ден може да забави метаболизма ви в дългосрочен план.

През следващата фаза се старайте приемът на калории да е предимно между 1200 и 1600. Хранете се със същите продукти, добавяйте протеини. Пийте вода.

Използването на кантар не е необходимо. Можете да следите прогреса си, мерейки талията си с метър.

Източник:vesti.bg

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени