mycomputer.BG

30% от новите водопроводни тръби на Перник вече са положени

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 338 | Брой коментари 0
07:27 12.06.2020

Близо 30% от новите водопроводни тръби в Перник вече са положени. Финансирането е по линия на отпуснатите от правителството в края на миналата година 35 млн. лева за справяне с водната криза, а реконструкцията е възложена на три от водещите фирми в сектора.

Реконструкцията на вътрешната водопроводна мрежа е в ход. Ще бъдат подменени около 56 километра водопроводи на територията на града.  Новите тръби са от високоустойчив материал. Полагат се паралелно на стария водопровод и не се налага спиране на водата, каза кметът Станислав Владимиров. Изключение е улица „Пирдоп”, която е по- тясна и с много подпорни стени:

„Там не можаха да използват паралелно полагане на водопровода без да спират водата и това е единствената улица, където хората имат затруднения с водоподаването. Ще трябва да го изтърпим, това е за доброто на всички. Навсякъде другаде фирмите използват в по-голямата част от участъците „къртицата”, нарушава се много малко пътната настилка, има по- малка запрашаемост и същевременно по- малко трудности при водоподаването”, каза Станислав Владимиров.

Темповете на строителство са добри. Започна подмяната на тръбите и във високите части на града. От три дни е затворена за ремонт и една от централните улици „Кракра”, уточни кметът:

"В квартал „Църква” приключи, на двете големи улици в „Изток” се работи с достатъчно добро темпо, така че влизаме засега в сроковете. Фирмите правят разчет евентуално малко да им удължим срока заради  коронавируса, но пак в рамките на тази година”./БНР

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени