3 зашеметяващи водопада, които се превръщат в замръзнало кралство през зимата

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 318 | Брой коментари 0
09:19 07.01.2021

Водопадите са желана дестинации през лятото. Те не просто хипнотизират с красотата си, но и разхлаждат в горещите дни. Водопадите правят и грандиозно и почти неземно шоу и през зимните месеци, когато замръзват. Кои са  трите най-красиви зимни водопада.

Национален парк Плитвички езера в Хърватия

Националният парк Плитвички езера се превръща всяка година в зимна страна на чудесата с ледено-сини водопади, които са замръзнали и заобиколени от снежна гора. Мястото е като спектакъл - води, течащи над варовик в продължение на хиляди години, са помогнали за образуването на езера, пещери и водопади. Националният парк в централна Хърватия е в регистъра на ЮНЕСКО за световното наследство. Общо в парка има 16 езера и над пет пъти повече водопади.

Водопадът Годафос в Исландия

Освен че е един от най-грандиозните водопади в Исландия, за него се носи и легенда. Когато Исландия приема християнството като своя официална религия през 1000 г., Торгейр Торкелсон, езически свещеник и председател на закона на исландския парламент, преминава към тази религия. Като проява на отдаденост на новата си вяра той изхвърля идоли на старите скандинавски богове във водопадите. Днес Годафос се превежда като „водопад на боговете“, а полукръглата арка от каскадни водопади предлага зашеметяващи панорамни гледки.

Ледени пещери на Апостолските острови в Уисконсин

Вълни покрай езеро, пещера и падащи ледени висулки. Едва ли можете да си представите колко невероятна гледка е сътворила майката природа на Апостолските острови. Издълбала е арки и коридори в скалите, превръщайки брега на езерото в търсена дестинация както през лятото, така и през зимата. Посещението на пещерите през зимата зависи от подходящо замръзване и можете да се провери на страницата на Апостолските острови във Facebook за най-актуалната информация./Дарик

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени